Golf i Sverige

Om golf, shopar och golfutrustning

Golf i Sverige

Om du spelar golf i Sverige är risken inte direkt stor att du kommer känna dig ensam. Sporten är nämligen en av de absolut största i landet. Statistiken för golf i Sverige är intressant att läsa. Det finns strax över 470 golfklubbar i vårt avlånga land, och i dessa golfklubbar samlas omkring 470 000 golfare. Det är ganska imponerande.

Det är oerhört vackert att spela golf i Sverige. Naturen och klimatet är i sitt esse under sen vår till mitten av hösten. Det är något alldeles speciellt att följa hur säsongen förändras. Börjar man spela så tidigt som möjligt kommer det att vara ganska kalt på golfbanorna runt om i landet. Man får sedan vecka efter vecka följa hur våren bryter sig ut för att sedan blomstra som aldrig förr. När sommaren sedan kommer har man spelat in sig rejält. Till hösten sen kommer träden sakta men säkert att färgas och falla till marken samtidigt som säsongen inom golf i Sverige går mot sitt slut. Det är en fantastisk resa man har möjlighet att följa varje år som golfare i Sverige.

Om du bor och lever här så är det naturligtvis så att du spelar mest golf i Sverige. Men det hindrar dig inte från att göra andra otroligt häftiga golfresor till alla världens hörn. Du kan åka till varmare breddgrader för att dra ut på golfsäsongen lite extra när det börjar bli för kallt i Sverige, eller så tjuvstartar du redan i februari när snön fortfarande täcker gräsmattorna. Men faktum är att du inte behöver åka så långt för att göra en häftig golfresa. Du kan göra dig resa för att spela golf i Sverige. Det finns mängder med golfbanor du aldrig prövat på. Varför inte ta en weekend tillsammans med dina vänner och besöka någon av de kända golfbanorna vi har i vårt land.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.