Golfbollar

Om golf, shopar och golfutrustning

Bollarna är såklart ett väldigt viktigt tillbehör. Ja det är väl inte ens ett tillbehör utan själva grunden i golfspelet. Till skillnad från de allra flesta sporter så har varje golfspelare med sig sin egen golfboll. Inte bara en, utan många golfbollar. För i golfen så spelar man bort bollar, man sliter ut bollar och man blir helt enkelt av med bollar på många olika sätt.

Många varianter av bollar

Trots att reglerna för hur en golfboll ska se ut och bete sig är strikta finns det otroligt många olika märken och modeller. Varje år kommer dessutom tillverkarna ut med ett antal nya, optimerade modeller. Ofta presenteras dessa på den årliga PGA Show i Orlando. Varumärken som Titleist, Callaway och Taylor Made är stora tillverkare av golfbollar

2, 3, 4 eller 5 delar

Grunden för golfbollen är kärnan och skalet. Däremellan kan det finnas ett antal lager som komprimeras på olika sätt beroende på hur bollen träffas av golfklubban. En nybörjare märker ingen större skillnad på 2-delade bollar eller multilagerbollar. Däremot kan en duktig golfare ha stor fördel av en boll med avancerad teknik. De just nu mest avancerade bollarna rent innehållsmässigt är de 5-delade golfbollarna som Taylor Made var först med att introducera. Intressant är att den mest spelade golfbollen just nu (Pro V1) har en 3- och 4-delad teknik (Pro V1x).

golfbollar_green

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.